Over Georg Kuhn
Vanaf zijn zevende speelt Georg Kühn enthousiast piano, in het begin eenvoudige stukjes, later in zijn lessen bij Carmelo Reggiani werd het repertoire uitgebreid tot werken van onder anderen Frederic Chopin. Op zijn negende nam hij voor het eerst deel aan een concours ( Jugend musiziert) en viel hij op regionaal en later ook op landelijk niveau in de prijzen.

In zijn studie, eerst aan de Musikhochschule Hannover, later aan het Conservatorium Groningen bij Rob van Deinse, breidde hij zijn repertoire uit naar werken van Scriabin, Rachmaninov, Debussy en Liszt. In 1995 haalde hij zijn diploma Docerend Musicus. Ook volgde hij masterclasses bij Klara Würtz en Vladimir Tropp.

Tegenwoordig geeft hij pianolessen aan de Handelsstraat in Stadskanaal. In de eigen lesruimte staan twee instrumenten ter beschikking om voor leerling en leraar het gemeenschappelijke pianospel mogelijk te maken.

Naast het werk als pianodocent is hij werkzaam als koordirigent. Hij dirigeert sinds geruime tijd het Winschoter Shantykoor Maritiem, verschillende kerkkoren en een vrouwenkoor in de regio en het mannenkoor MGV Concordia in het Duitse Haren (Ems).

Georg Kühn is getrouwd en heeft twee zonen.