Pianolessen
Georg Kühn wendt zich tot enthousiaste muziekliefhebbers die graag piano willen spelen. De lessen worden in verband met de koorrepetities hoofdzakelijk overdag gegeven. Desgewenst geeft Georg Kühn ook lessen aan huis.

De kosten voor de pianolessen bedragen € 55,- per maand (overeenkomstig € 660,- per jaar) voor een les van 30 minuten per week. Eventuele reiskosten worden apart in rekening gebracht.

Afmelding van de lessen kan met een opzegtermijn van een maand. Het vakantierooster komt overeen met dat van de muziekschool Stadskanaal.
Beginners
Het eerste begin van het piano leren spelen vereist een op de individuele leerling afgestemde lesmethode. Zo gaat Georg Kühn direct in op de persoonlijke achtergrond, interesse en mogelijkheden van elke leerling. Hij beschikt over jarenlange ervaring met zowel zeer jonge als ook met volwassen beginners.

Indien gewenst adviseert hij ook graag bij de aanschaf van een eigen instrument.
Gevorderde leerlingen
Vaak ontstaat bij volwassenen de wens, om na een langedurige onderbreking het pianospel weer op te pakken. Hier lukt het Georg Kühn dankzij zijn vermogen, zich vergaand in te leven in de mogelijkheden en muzikale beleving van een leerling, een nieuw begin aan de piano tot een plezierige ervaring te maken. Zo worden de lessen een feestelijke gebeurtenis.
Veeleisende leerlingen
Om welke reden dan ook, soms loopt men tegen organisatorische of tijdsgrenzen aan, die de voortgang in de beheersing van het instrument belemmeren. Hier weet Georg Kühn, gericht en consequent op de kennis en muzikale vermogens van de leerling in te spelen, erop voort te bouwen en de ontwikkeling te begeleiden. Zo wordt een klinkend resultaat bereikt, dat musiceerplezier geeft.